Jättiläisen Oxytropis & Chic Carelia's Friendly Face

Uutiset

view:  full / summary

Sijoitus

Posted by oxytropis on May 6, 2013 at 6:30 AM Comments comments ()

Wallu sijoittui vuonna 2012 Suomen Tanskandoggi ry:n Kultadoggi-kilpailussa sijalle 12 8)

Wallu on nyt vahvistettu C.I.B. !

Posted by oxytropis on February 13, 2013 at 6:10 AM Comments comments ()

Eilen tuli FCI:ltä Belgiasta mukavaa postia; Wallun C.I.B. diplomi! Ja tänään kirje jossa kerrotaan että ko. titteli on nyt vahvistettu :)Tapahtumia Virosta....

Posted by oxytropis on November 7, 2012 at 7:10 AM Comments comments ()

Rankka viikonloppureissu Viroon on nyt takana päin, kotiintuomisiksi kuumeen, nielu- ja silmätulehduksen siivittäminä saimme muutaman uuden tittelinkin ;)

Matkaan lähdimme Wallun ja siskoni kanssa perjantain vastaisena yönä. Kellot soi 00.30 ja matkaan pääsimme noin puoli kahden aikaan. Suuntana oli Orivesi, josta hyppäsimme matkatoimisto King Tours´in bussiin. Puoli yhdeksän aikaan aamulla istuimme jo lähes täydessä bussissa, vielä muutama pysähdys ja porukan kyytiin ottoa ennen laivaan menoa. Mennessä merenkäynti oli melko kova, ja laivaa keinutti niin, että suoraan kävely oli lähes mahdotonta :D Hengissä kuitenkin selvittiin ja Tallinnassa olimme noin neljän aikaan. Satamasta suuntasimme kohti Tarttoa, matkalla koirien ulkoilutus, ruuhkaa ja tietöitä, hotellilla olimme puolikahdeksan maissa illalla. Näyttelyrepun pakkaus, suihku ja sänky, eipä tarvinnut unta houkutella ;)

Lauantai aamu käynnistyi aikaisin.. Kuudelta ylös, Wallun ulkoilutus, aamupalalle ja vaille kahdeksan lähti kyyti näyttelypaikalle. Meidän kehä oli tarkoitus alkaa n. klo 13, mutta tututtuun tapaan, kehä oli myöhässä, n. puolitoista tuntia. Jännitys oli kova, uroksia vain kolme, kaikki valioluokassa. Wallu ja kaksi tiikeriä. Tuomari Jean Lawless Irlannista sijoitti Wallun valioluokan voittajaksi ja samalla parhaaksi urokseksi, antoi SERTin, jonka johdosta Wallusta tuli Viron muotovalio, sekä CACIBin joka oli viimeinen tarvittava ja näin ollen hänestä tuli vahvistusta vaille oleva C.I.B eli kansainvälinen muotovalio :) :) :) Mikä helpotus ja onnellisuus! Vihdoin! Minun oma koirani on kansainvälinen valio!

Loppu päivä menikin hymy korvissa ja paineet huomisesta näyttelystä olivat menneen talven lumia.

Sunnuntai aamu samaan malliin kuin eilinen, tänään meidän kehä oli aamusta. Musta-harlekiini dogit klo 9 ja heti perään keltaiset ja tiikerijuovaiset. Tuomarina Italialainen Fabrizio La Rocca. Eilisen menestyksen ansiosta, oli melkein ihan sama, mitä tämä päivä tuo tullessaan. No, italialainen kuitenkin tykkäsi Wallusta ja tulos oli sama kuin eilen, ilman sitä SERTiä kuitenkin ;) Eli saimme taas VSP ja CACIB ruusukkeet kotiinviemisiksi.

Päivällä koitimme nukkua bussissa pari tuntia, rankka kotimatka kun oli tiedossa. Matkaan lähdimme kuuden maissa. Hieman ennen Tallinnaa meillä oli tunnin pysähdys kauppakeskuksessa. Laiva lähti klo 22.30 ja Helsingissä olimme noin puoli yhden maissa. Bussikyytiä Orivedelle saakka ja taas yritimme nukkua, kohta joutuisi itse auton rattiin. Orivedeltä lähdimme ajelemaan neljän jälkeen kotia kohti. Alkumatkasta oli todella sumuista ja paha ajaa. Silmiä painoi ja väsytti. Onneksi aurinko alkoi pikkuhiljaa nousemaan ja olokin vähän virkistyi. Kotona Lieksassa olimme yhdentoista maissa. Lähes samoilla silmillä 30 tuntia, matkustusta 19 tuntia. Kotona sänky houkutteli niin kovasti, että matkatavaratkin jäi vielä purkamatta.


Rankka oli reissu, ja seuraamuksetkin sen mukaiset, mutta fiilis on siltikin UPEA ja ONNELLINEN! Wallu on loisto ukkeli. Vuoden sisällä 4 titteliä, kolmen maan- sekä kansainvälinenmuotovalio. On se pro! Vielä yksi näyttely ja tämä vuosi on pulkassa. Mahtava vuosi. :)

Wallu jyr��!

Posted by oxytropis on September 3, 2012 at 6:25 AM Comments comments ()

Huh mikä pikkumis se onkaan.. Aloitetaan kaksi viikkoa sitten olleesta Yppärin ryhmänäyttelystä... Tuomarina, jo meille tuttu, Jari Laakso tykkäsi edelleen Wallusta (teki toukokuussa Posiolle ROPin) ja valitsi parhaaksi urokseksi ja lopulta rotunsa parhaaksi :) Jari otti myös ryhmäkilpailun, jossa sijoitti Wallun neljänneksi!!! WAU, Wallun ensimmäinen ryhmäsijoituis, kuinka hyvältä se tuntuikaan...!

Viikko lepoa ja taas mentiin, pohjoisen suuntaan tietysti. Tällä kertaa suuntana Liminka, ryhmänäyttely sielläkin. Tuomarina Georgialainen Iuza Beradze. Ja Wallu TAAS ROP! :D Mietimme jäämmekö ryhmiin ollenkaan, minä kun sain lauantaina kaamean flussan ja olo oli kuin kastemadolla sunnuntaina! Päätimme kuitenkin jäädä.. Ja hyvä niin; 2-ryhmän otti meidän rotutuomari ja sijoitti Wallun YKKÖSEKSI!!!   :D BIS kehän otti Latvialainen Ligita Zake, jossa Wallu sijoittui toiseksi!

Wau wau wau! Upeeta mahtavaa, aivan käsittämätöntä!

Huomenna vietämme Wallun 3 vuotis syntymäpäiviä,, saattaa olla pojalle iso kakku tiedossa kun tuollaiset temput teki :D

Hymy korvissa :)

Posted by oxytropis on July 16, 2012 at 11:10 AM Comments comments ()

Taas meillä on uutisoinnin aihetta.. ;) Olimme viikonloppuna näyttelyreissulla pohjoisen suunnalla. Perjantaina 13. päivänä ajelimme Ouluun Wallun kasvattajan luo. Perille pääsimme ehjin nahoin, eikä epäonnea ollut matkalla, onneksi :D

Lauantai aamuna seitsemän aikaan lähdimme Elinan ja Nemin (Chic Carelia's Delilah) kanssa ajelemaan kohti Ruotsia, määränpäänä Piteå. Matka meni hyvin ja perillä olimme ajoissa! Muitakin suomalaisia oli lähtenyt doggien kanssa reissuun. Valioluokassa kilpaili neljä urosta, kolme suomalaista ja yksi Ruotsin muotovalio. Tanskanlainen tuomari, Kitty Sjong, tykkäsi Wallusta ja teki meidän pojasta rotunsa parhaan, KAIKILLA HERKUILLA! :) Kylkeen siis saimme sertin ja cacibin. Näin ollen Wallusta tuli myös Ruotsin muotovalio !!!! Ja nyt, Wallu on cacibia vaille kansainvälinen muotovalio... Sitä viimeistä siis odotellessa.....;)

Kotimatka Ouluun sujui hyvin ja iloisilla mielin, jostain kumman syystä johtuen :) Perillä meitä odotti iloinen kasvattaja sekä Wallun isä, kasvattaja-omistaja Kati-Maijan kanssa. Kuvia tuli kamerat täyteen, nyt on taas yksi ikimuistoinen saavutus taltioitu.

Sunnuntaina olikin sitten vuorossa Oulun kansainvälinen näyttely. Tuomarina tanskandogeilla ruotsalainen Per Svarstad. Eikä pöllöimmin mennyt sielläkään; Wallu oli valioluokan toinen kera SA:n, PU2 ja Vara Cacib, joka vahvistuu CACIBiksi. Hienoakin hienompi isi Lelu (Euro Power Boy Toy) oli paras uros, joka anteliaasti luovutti cacibinsa pojalleen :) Lelu oli lopulta ROP ja Wallun sisko Hiipu (Chic Carelia's Faery Queene) hienosti VSP kera CACIBin.


Meillä oli siis aivan SUPERHYPER MAHTI viikonloppu, eipä olisi enää paremmin voinut mennä :) 

Wallu on upea ihana pikkumies <3

N�yttely viikonloppu

Posted by oxytropis on May 28, 2012 at 10:10 AM Comments comments ()

Joensuun kaksipäiväiset näyttelyt ovat nyt takana päin. Me jouduttiin Wallun kanssa ajelemaan ja harrastamaan ihan kaksistaan. Mieheni, joka "Kepona" on reissannut meidän mukana, päätti pitää vapaaviikonlopun ja touhuta omia juttujaan :) Mutta hyvinhän me Wallun kanssa kaksinkin pärjättiin.

Ja menestystäkin tuli;

Lauantaina kaikkien rotujen näyttelyssä Wallu valioluokan voittaja, paras uros ja ROTUNSA PARAS !!!

Sunnuntaina kansainvälisessä näyttelyssä jälleen valioluokan voittaja (jossa muuten mielestäni oli aikas kova taso, kolme muuta upeaa valio urosta!), toiseksi paras uros kera vara cacibin!

Pikku-ukkeli edusti taas niin hienosti että mamma saa olla todella ylpeä! <3 :)

:)

Posted by oxytropis on May 7, 2012 at 8:00 AM Comments comments ()

Viikonloppna teimme näyttelyreissun pohjois Suomeen. Matkalla Posiolle nähtiin paljon poroja, ja saatiinpa muutama kuvakin napattua! Menimme siis perjantaina ja yövyimme Posion keskustassa hotellissa. Yllätykseksemme näyttelypaikka oli aivan hotellin kupeessa, muutaman sadan metrin päässä! Harvoin käy näin hyvä tuuri :)

Näyttelypäivänä, lauantaina, oli kovin tuulista ja luntakin tuli välillä vaakatasossa. Pitkän odottelun jälkeen pääsimme vihdoin kehään,,, Tuomarina Jari Laakso ja Wallu ROP!!!! :) Mahtia!


Walio Wallu

Posted by oxytropis on April 1, 2012 at 12:55 AM Comments comments ()

Pikku-ukkeli on pariin otteeseen edustanut itseään valioluokassa ja hienoin tuloksin.. ;

Mamman ollessa lomalla, isäntä otti ja lähti Wallun kanssa Enon ryhmänäyttelyyn. Jonna, joka kerran aikaisemmin oli harjoitellut Wallun kanssa vei Walden hienosti PU3 sijoitukseen! Ja Wallu, joka ei koskaan aikaisemmin ole ollut vieraalla handlerilla kehässä, oli ilmeisestikin mennyt todella hyvin :) Hieno suoritus ja aloitus valioluokassa! Iso kiitos vielä Jonna! ;)

Eilen sitten mammakin pääsi taas itse kehään,, Viimeksi sitten Kajaanin. Sain handlattavakseni juniori uroksen (ensimmäistä kertaa kehässä), jolle laatuarvostelu EH2. Todella hyvin, tuomarina pitkänlinjan doggikasvattajalta Auli Vitikainen. Wallu oli ainoa omassa luokassaan. ERI, luokkavoitto ja SA sekä sijoitus PU2! Todella mahtavaa! :) Wallu kävi aikaisemmin Aulin tuomaroitavana Pieksämäellä v. 2010, jolloin "voimakkaassa kehitysvaiheessa oleva junioriuros" sai H:n. Joten huomattava parannus edelliskertaan nähden! :lol:

Sitten vaan kesää ja uusia kisoja odottelemaan! :)

Uusia Uutisia

Posted by oxytropis on January 16, 2012 at 12:45 AM Comments comments ()

Vuosi 2012 on lähtenyt käyntiin, ja edellisestä päivityksestä on vierähtänyt jo tovi.. Uusi vuosi ja uudet kujeet, eikös se näin mene ;)

Remu-pappa harmaannuttaa naamaansa ja löhoilee päivät soffalla. Kylmän arka vilukissa viihtyy pakkasilla mieluummin sisällä, ja ulos tehdään vain pakolliset pissi- ja kakkareissut! Remu vietti lokakuussa 5-vuotis synttäreitään! Liekkö iän myötä muisti alkanut pettää, vai hakeeko mukavuutta vanhentuneille luilleen; jo useaan otteeseen isäntä väen sänky on möyhitty ja tyynyjen välissä on ollut pienen tanskandogin mentävä aukko.......... :lol: (Vaikka koirilta on sänkyyn pääsy kielletty)


Wallu täytti syyskuussa 2 vuotta ja heti lähdettiin metsästämään viimeistä sertiä, Vantaalle. Läheltä kyllä liippasi, mutta kuudes varaserti tuli taskuun. Käytiin kokeilemassa onneamme myös Seinäjoella lokakuussa. Siellä Wallu oli avoimen luokan kolmas SA.lla. Mutta kolmas kerta toden sanoi; eilen olimme Kajaanissa, uudella doggituomarilla. Hän sitten tykkäsikin pikku äijästä ja sijoitti hienolla arvostelulla luokkavoittajaksi ja toiseksi parhaaksi urokseksi! Näin ollen napsahti se viimeinen SERTi ja VaraCacib joka myöhemmin vahvistetaan CACIBiksi !!!  :D

Mamma on onnesta soikeena ja yhtä isoa hymyä! :)No jopas jotakin...

Posted by oxytropis on July 25, 2011 at 12:05 PM Comments comments ()

Sertejä senkun ropisee. Eilen Tornion kansainvälisessä näyttelyssä Wallu paras uros 2, (viides) SERTI ja vara Cacib! :) :) :)


Tänään "Google-kääntäjä" teki töitä, ja suomensi kaikki Wallun ulkomaiset arvostelut. Jos jokin kuullostaa ja näyttää hassulle niin syyttäkää kääntäjää :D

Käännökset tulossa myös Remun näyttelyihin jahka tämä emäntä kerkeää..


Rss_feed